Chokladbollar!

Snowday, vilket för amerikanarna betyder kaos! Skolor inställda, tågtrafiken likaså, inga plogbilar så långt ögat når, ALLT står verkligen stilla. Så har spenderat dagen hemma i njukisbyxor. Gjorde spanskaläxor med barnen, badade Orson och bakade chokladbollar :) Blev riktigt smarrigt faktiskt och barnen hade kul. De envisades dock med att rulla dem i rött o grönt strössel, vilket gjorde synen av dem mindre aptitliga :/



Planen imorgon är NYC och utgång. Håll tummarna för bättre väder och att tågen går som dom ska!

snöstoooorm :(

Usch, vad det snöar! Nyss öste regnet ner men de frös tydligen på nu e det snö ist. suck. Guu va jag längtar till sommaren och värmen. Hoppas bara att barnens skolor inte är inställda imorgon för då måste jag vara hemma med alla tre. Vad ska vi göra då??? Ellie har iofs tjatat om att göra swedish chocolateballs ett tag nu så kan ju ta och baka lite.

Hade playdate med Linn och hennes Hunter idag. Förmiddagen gick lite fortare och det är ju väldigt nyttigt och kul för barnen att leka med andra barn. Vi diskuterade det att iom att barnen inte går på dagis så lär de sig inte att ta hänsyn till andra eftersom de är hemma själva medans vi springer efter dom och ger dom (nästan) allt de vill leka med. Så fler playdates framöver säger jag bara.

Åkte hem till Linn när jag slutat och hjälpte henne slinga håret. Fick in tekniken rikgtigt bra tillslut så det blir spännande att se hur resultatet blev. Med tanke på att Linn själv faktiskt är frisör så blir det hela liiite mer nervöst.

Utgång. Lördag. NYC! :D får se hur det går...

ska sova nu. Börjar jobba 6.30 imorgon igen. Blir tre dagar i rad nu, inte så vidare kul men men....

Sov gott alla!

I love you Josefin

Har precis slutat jobba och vad gör jag då; jo springer direkt till frysen och tar ut Ben&Jerry glass. Inte så bra kanske men tyckte jag hade förtjänat mig av det efter att ha försökt lägga min 5-åring i ca 1 timme!! Jag är helt slut, tanken slog mig tom att aldrig skaffa barn men jag ändrade mig fort. Julian envisades att springa upp men jag gav mig inte. Till slut sa han faktiskt "I love you Josefin". Naw mitt hjärta smällte lite, o sen somnade han faktiskt. Så tio poäng till mig! :)

Har redan hittat min favoritresturang här i greenwich. Ett litet diner med allt du kan tänka dig, jättegod mat och billigt! Skulle kunna överleva enbart på min kycklingsallad asså. Var och provade ett nytt ställe med Hanna idag på lunchen. Gissa vilken sallad jag åt där då Lisa ;) sommaren 2011 säger jag bara!

Ska köra barnen till skolan alldeles själv imorgon för första gången. Nicole är på Black Eyed Peas ikväll. Hade gjort ganska mycket för att vara där oxå men men...Hoppas jag hittar imorn. Har redan kört fel x antal gånger här eftersom allt ser likajäkladant ut här i Greenwich:P Väldigt vackert här, mycket skog, kryllar av hjortar och ekorrar, husen ser alla ut att ha varit med i extreme home makeover, kryllar av kändisar MEN allt ser likadant ut...

Tre veckor i USA idag!

Varit hemma hela dan. Fortfarande krasslig :( o ingen mamma eller pappa som kan passa upp på mig...

Valentines Day var lite gullig. Påminde mycket om love actually där de också proppade in så många kändisar som möjligt medans de bara syns 5 min i filmen. Julia Roberts skulle tydligen ha fått 4 miljoner för de få minuter hon var med i filmen...Själv har jag inte fått förra veckans lön (som ligger strax under Julia Roberts) än eftersom vi inte har kommit iväg till banken än och fixat ett bankkonto åt mig.

Hörde att ni har snökaos hemma. Mindre kul. Här har solen skinit i flera dagar nu o det finns nästan ingen snö kvar. Våren är på ingång!


Har gått o blivit sjuk :(

Men det är väl sånt man får ta om man ska ut o åka skidor fast man egentligen inte har kläder för det :P...

Hade iaf en väldigt trevlig fredagskväll med Sarah, Linn, Caroline, Hanna, Ben & Jerry. Såg början av "because i said so" och slutet av "american pie". Hade tidigare skjutsat min värdmamma till stationen med alla tre barnen i bilen. Hon var stressad o lämnade sitt bankkort  till mig  och sa åt mig att tanka innan hon sedan  hoppade ur bilen. Så där stod jag alltså och skulle försöka hitta från stationen till närmsta bensinmack o sedan hem igen med tre barn i bilen som alla började bli trötta och griniga. Hittade iaf till en mack och svängde in. Då kommer det plötsligt fram en man och knackar på rutan och jag undrar ju va sjutton han vill. Kommer sedan på att han nog ska tanka ÅT mig, guu så smidigt. Dock ber han mig ju öppna luckan så att han kan tanka men den knappen har ju inte jag någon aning om var den sitter, så jag fick öppna dörren så att han själv fick komma in i bilen o försöka leta efter den, haha..men bilen blev iaf tankad och hem kom vi!

Började sedan jobba halv sju på lördag morgonen men det  fatta ju inte ungarna, utan de bankar ju på dörren 6.25 :( Gick bra att jobba och efter det drog jag till Stamford mall med Linn, Sarah o Carro shoppade converse skor för 300 kr o två par jeans! :) Sedan åkte vi hem till Sarah och lagade middag och spelade scrabble.

Ikväll blir det bio, Valentines Day. Hoppas jag känner mig något bättre då bara...

Shopping i stamford mall






Back from Massaschussets...

oj oj, skönt o va hemma igen faktiskt. Kände mig lite smått ensam och instängd med Orson om dagarna. Men fick iaf lite kvällsskidåkning betald av familjen. Kändes riktigt gött att åka skidor igen även fast att jag bara hade min ipod till sällskap.
Sen ska vi ju inte tala om bilressan hem. Två timmar, sitter fast längst bak i bilen mellan två gaphalsar, ont i öronen, ipod och bok demolerade av huliganer, ungar som pratar för sig själva, sliter av sig ALLA sina kläder, har ont  i snoppen och allmänt gapskriker. Men sen var allt frod och fröjd igen sen när vi kom hem.

Kände ändå att jag behövde komma ut ur huset lite så jag och Sarah åkte till Stamford Mall och shoppade istället :)

Är ledig över lunchen idag så då blir det nog gymmet. Jobbar sedan kväll/natt men några tjejer kommer över på lite filmkväll så det blir trevligt.

Nä, nu ska jag gå och äta frukost...

Hotellet där vi bodde. Kändes lite typiskt  amerikanskt-motell-här-sker-mord-varje-natt...


Alejandro

Knarkar M & M:s och lyssnar på Lady Gaga. Jobbade bara 3 timmar idag. President´s day idag så barnen e hemma. Imorn bär det av till Massachusetts. Dock osäkert hur mycket skidåkning det blir för min del :/


Valentine´s Day

Hade ju tänkt att jag skulle få sova ut på min enda lediga dag i veckan, men icke. 7.10 dundrar ungarna in i min dörr. Tur säger jag bara att jag hade låst haspen på dörren...

Åt en mycket god frukost alldeles själv bestående av youghurt och kellogs K och två wasaknäckemackor med peanutbutter, mums! Åkte och gymmade med Sarah och åt sedan mat på ett jättegott diner. Åkte sedan vidare till Port Chester för att inhandla skidbyxor till mig. Fick tag på butikens sista. Ful brun färg, strl XL men endast 20 dollar! Fick duga. Åkte sedan till Carvel och köpte jättegod glass, slår faktiskt Bosses ;)...

Vi var sedan hembjudna till Sarah brasilianska kompis Juliana. Visade sig sedan när vi kom att hela huset var fullt av galna brasilianska killar. Vi hjälpte dem att uttöka sitt svenska vokabulär. Riktigt kul hade vi faktiskt. Sedan skulle vi ut på en liten åktur tillbaka till Port Chester när helt plötsligt polisen dyker upp bakom oss och stoppar oss. Visade sig att att Juliana hade kört ganska så mycket för fort, så hon fick en ganska så saftig böter. Ganska snopet men lite kul att bli stoppad av en äkta amerikansk polis. Kändes lite som om man var med i Cops eller nått...Åkte tillbaka hem till henne och tittade lite på OS...

Så inte någon speciellt romantisk dag för min del. Fick några kramar och kindpussar av de något halvfulla brasilianarna dock :P Alltid nått ;)...

Nueva York!!!

Skulle börja jobba 6.30 imorse o hoppades glatt på att ungarna iaf kände för att sova till 7. Men icke! Kl 6.20 rusar de in i mitt rum med ficklampa och skriker åt mig att jag borde gå upp. Så där rök min sovmorgon...
Förmiddagen bestod sedan av att gör Valentines day-cards till släktem med barn som inte ville sammarbeta utan hellre slängde allt på golvet och limmade på bordet istället för på papper. Inte nog med det så var min bebis dålig i magen vilket resulterade i att jag fick byta med bajsblöjor stup i kvarten :P Dock livades morgonen upp av Ellies kommentar. Julian sa: Why are you spanking me?! o hon svara: Cause I Like to spank people!! haha, den ungen har en lovande framtid ;)...Sen bar det iaf av till NYC!!

Skulle möta upp Carro på stationen. Efter att vi hade virrat runt i tjugo minuter o fortf inte hittat varandra, insåg vi att vi inte befann oss på samma station :P Lyckades sedan hitta varandra på Times Square och gick sedan och åt lunch på T.G.I Friday. Riktigt god mat! Riktigt kall meen trevlig dag i NYC!




Har börjat gymma! Får se hur länge det håller i sig...:P

Har varit hemma o lekt med Orson idag. Stackarn va så trött att han nästan somnade medans han åt. Sen när jag bar upp honom klamrade han sig fast o somnade i min famn och la sig sedan så snällt i sin säng o sov i över två timmar. Annars brukar han bli så ledsen när man lämnar honom i sängen, men inte idag :)

Va på YMCA och gymmade för första gången igår kväll. Inte det största gymmet som finns,  men definitivt det billigaste och man har tillgång till bassäng oxå. Så vi får väl se hur aktiv jag kommer bli där... Har Iaf tre gratis gånger att utnyttja.

Ska börja jobba vid halv åtta igen o fram till midnatt. Det är Al´s födelsedag så han och Nicole skulle ut och äta. Så jag ska åka och  hyra film på biblioteket o sätta mig framför tv:n med en stor burk glass i knät ikväll :P

Imorn blir det NYC efter att jag slutat jobba vid 11. Ska bli grymt kul o komma in dit igen. Måste ta hand om tvätten nu...

Whataya want from me

Adam Lambert-Whataya want from me

Riktigt bra! (kanske har kommit till sverige redan...?!)

Snöstrorm va väl o överdriva men amerikanarna e ju som sagt ganska nojjiga. Vi svenskar skulle väl ha kallat dagens väder för en normal snöig dag :P Har varait hemma hela dagen, åkt pulka o spelat kort med barnen. Spelade Go Fish a.k.a finns i sjön. Jag vann även fast att jag hade låtit dem kika huuuur mycket som helst på mina kort...

"You need a bandage for your boo-boo!"

Idag åkte Emma så nu är jag själv med alla tre barnen. Jobbade tio timmar idag. Gick bra, är inte så trött som jag trodde jag skulle vara. Ellie sprang omkring o lekte sjuksköterska. Hur många gånger jag än förklarade att mitt lilla lilla sår inte behövde plåster så åkte det ständigt på ändå... Fick även prova på att köra för första gången. Stor automatväxlad bil så lite ovant kändes det att inte växla o koppla. Sen kör ju amerikanarna som galningar oxå o tar inte hänsyn till någon annan än sig själva. Men set ska nog gå bra. Här i usa får man svänga höger även när det är rött och det är heller ingen som står helt stilla vad stopp skyltar. Alla saktar bara ner istället. Sen är det lite kul oxå att alla trafikljus faktiskt hänger i luften, precis som i filmer.

Alla hus är i Greenwich ser ut att ha varit med i extreme home makover typ o de alla har stora trädgårdar med pool. Tydligen ska Justin Timberlake ha köpt sig ett hus här. Får se om man springer in i honom på Stop & Shop nån dag då...

Imorgon ska det bli snöstorm här så skolorna har blivit inställda..Ska bli kul o se hur mycket snö som faktiskt kommer. Amerikanare e så nojjiga. Om man inte tvättar händerna 120tusen gånger om dan eller skrubbar varenda grönskak med borste då kommer man bli allvarligt sjuk :P

Ska föresten få åka skidor nästa vecka :) Mest ska jag väl följa med för att babysitta Orson men lite skulle jag få åka. Dock ska vi inte till Aspen eller Vail som jag hade hoppats på utan Ski Butternut, Massachusetts. Men de ska bli grymt kul ändå, hehe...


Första jobbdagen

Åkte och åt kvällsmat med tjejerna igår kväll på ett ställe som heter 99. De ska tydligen vara kända för sina goda hamburgare. Till förrätt fick man in popcorn. Åkte sedan och köpte glass och åkte hem o kollade på mäns som hatar kvinnor.

Min första riktiga jobbdag idag. Var hemma med Orson och Ellie. Tyvärr hade Orsie feber så han sov mest, så jag o Ellie satt o pysslade o tittade på film och åt lite mat. Hjälpte henne med hennes spanskaläxa oxå. 4 år och pluggar redan spanska. Så söt, familjens lilla prinsessa. Springer runt i sina högklackade skor och gör vad som helst för en gnutta uppmärksamhet. Trivs kalasbra med alla tre barnen och de verkar tycka om mig med som tur är. Imorgon åker deras deras nuvarande au pair hem, så vi får se hur det går efter det då det bara är jag kvar. Men det går nog bra förhoppningsvis bra!


In New York,
Concrete jungle where dreams are made of,
Theres nothing you can’t do,
Now you’re in New York,
These streets will make you feel brand new,
The lights will inspire you,
Lets here it for New York, New York, New York



Det blir sällan som man tänkt sig...

Igår blev det shopping i ett stort köpcentrum i Stamford. Gick o strosade inne på Victorias secret, Forever 21 m.m. Åkte sedan hem o slappade och hälsade på mormor och "morfar" lite, innan jag, Sarah o Emma åkte hem till Linn för lite förfestande o vinpimplande... Tog sedan en taxi till stationen o sedan tåget in till Manhattan. Slutdestinationen var La Pomp. Dock vände kvällen strax innan vi va framme vi klubben. En av tjejerna började spy som bara den, så jag erbjöd mig att ta henne hem. Så de va bara o ropa på en av de där äkta gula NY taxibilarna och åka tillbaka till Grand Central o ta tåget hem. Missade första tåget så väntade ca en timme på stationen innan vi kunde sätta oss på tåget och åka hem för att sova. Lite tråkigt men jag har ju fler chanser på mig :) Har fått lite tips på klubbar du kan komma in på som minderårig, gäller att du har lite kontakter bara....

Vaknade imorse av att solen lyste in i mitt rum. Alltid trevligt! Åkte sedan in till Avenyn med tjejerna för att äta frukost. Bagels med cream cheese o smoothie, yummie! Har inte gjort nått sen dess...

Ska börja jobba imorn på riktigt så de ska bli kul. Hoppas allt går bra bara...Blir nog middag ute ikväll oxå och sen  är det ju superbowl på tv idag oxå, så man får väl ta o titta på det oxå.

Jag är käääär...

...i NYC, mina barn, USA...ja nästan allt här, så sorri folks men jag tror inte jag kommer hem igen :/...

Hade en kanondag i NYC i torsdags. Såg empire, ground zero, frihetsgudinnan, times square, åkte staten island ferry, spanade in var kändisar bodde o var alla coola affärer o butiker låg. NYC är precis, preciiiis som i amerikanska filmer, såå coolt! Kryllar av gula taxibilar dessutom. Avslutade turen med att gå och äta på Hard Rock Cafe med några svenska o australiesiska brudar. Supergoda fajitas! måste besökas igen. Passade även på att inhandla den obligatoriska I love NY t-shirten. skitsnygg!

Fredag. Sista dagen på skolan. Alla superstressade o görnervösa för att träffa sina familjer. Snöstorm nalkade så de nästan kastades ut oss från skolan så att vi skulle hinna därifrån innan stormen. Satte mig på bussen o åkte i två timmar norrut. Går av bussen och står sedan o väntar med en tysk tjej när min hostmom, Nicole, kommer. Supertrevlig. Sen har dagen flutit på. Vi åkte hem till deras jättemysiga och stora hus där min baby väntade med deras nuvarande au pair. Fick mig sedan en rundtur av staden innan det var dags att hämta de större ungarna från skolan. Först var de lite blyga men sen kom de igång och pratade massor o skulle visa mig allt. Skjutsade dem till aktiviteter och fick en rundtur av Greenwich. Lekte med barnen hemma sedan och fick teckningar de hade målat åt mig. så söta! Sedan kom hostdad hem, lika trevlig han.

När ungarna hade lagt sig åkte jag och emma (deras nuvarande au pair) hem till en kompis och åt middag med en tjej till. Sen drog vi till port chester för att gå på bio. Såg Dear John med amanda seyfried och channing tatum. riktigt bra, så den får ni se sen när den dyker upp i sverige, hehe.

e supertrött nu efter alla nya intryck o allting. Har fått mitt eget rum med ett eget badrum som e jättemysigt, så här ska jag förhoppningsvis trivas. Imorn väntar nog utgång i NYC, de ni ;) Godnatt allihopa!

Day 2 in USA

Internet e något segt här, därav hetset med de tre inläggen...

Vaknade vid tre i natt och kom på att jag hade glömt sätta på alarmet på mobilen, inte bra...upptäckte sedan på morgonen att en australiensisk tjej hade flyttat in i mitt rum.
Haft lektioner hela dagen som gått ut på att presentera oss, göra arbeten om olika barnsjukdomar och hur man bäst håller barn friska. Sedan fick vi pyssla och göra något som var typiskt för ens land. Vi gjorde en superfin pippi långstrump docka, urtjusig!

Maten är väl det enda som är mindre bra här. Så amerikanskt det kan bli, pizza, hamburgare, pommes, friterat och läsk. Fick iofs sallad men den smakade nada! Annars är det great här, verkligen.

Efter kvällsmaten skulle alla uppträda med att sjunga en barnsång från sitt land med tillhörande rörelser. Vi svenskar gick upp ö körde en väldigt seriös variant av små grodorna. Vi är 71 st här, 4 killar och klart majoritet svenskar. Annars e i stort sett folk här från hela världen

Spelat lite tecknet med 4 svesnkar o en tysk kille. Jag o tyska killen ledde stort men när det väl kom till krita hade de andra mer kort. de måste ha fuskat, utan att tveka :P

Mot sängen nu. Lektion 8.15 imorn igen :/

New York New York

Framme! Sitter i min säng här på organisationens au pair skola på St Johns University ute på long island. Kl är lokal tid kvart i åtta och jag e dödstrött efter att ha rest hela dagen :P

Hade som tur var med mig Rebecca och Jim på flyget så det gick lite lättare. Fick även sällskap av ingen mindre än Carola på flyget till London.

Drygt 8 timmar, X antal filmer, lite sämn och mat  och en himla massa säkerhetskontroller senare landade vi i NY. Blev upphämtade av en gammal man med hörsnäcka som tydligen skulle ta oss till skolan. Två timmar och med  en snabb sighseeing av new york i baggaget, kom vi äntligen fram till skolan. Hälsade på en massa folk och pratade med ett antal australiensiska tjejer som aldrig hade sett snö förut och som höll på att frysa ihjäl i New York, när vi njöt som bara den av solen och plusgraderna.

Fick till min stora skräck pizza till kvällsmat medan vi lyssna till veckans schema. Tänker gå och lägga mig nu. Har lektion kl 8.15 imorn bitti.

hoppas ni har det bra hemma i kalla sverige. jag tänker njuta av solskenet i NEW YORK!

New York New York

Framme! Sitter i min säng här på organisationens au pair skola på St Johns University ute på long island. Kl är lokal tid kvart i åtta och jag e dödstrött efter att ha rest hela dagen :P

Hade som tur var med mig Rebecca och Jim på flyget så det gick lite lättare. Fick även sällskap av ingen mindre än Carola på flyget till London.

Drygt 8 timmar, X antal filmer, lite sämn och mat  och en himla massa säkerhetskontroller senare landade vi i NY. Blev upphämtade av en gammal man med hörsnäcka som tydligen skulle ta oss till skolan. Två timmar och med  en snabb sighseeing av new york i baggaget, kom vi äntligen fram till skolan. Hälsade på en massa folk och pratade med ett antal australiensiska tjejer som aldrig hade sett snö förut och som höll på att frysa ihjäl i New York, när vi njöt som bara den av solen och plusgraderna.

Fick till min stora skräck pizza till kvällsmat medan vi lyssna till veckans schema. Tänker gå och lägga mig nu. Har lektion kl 8.15 imorn bitti.

hoppas ni har det bra hemma i kalla sverige. jag tänker njuta av solskenet i NEW YORK!

New York New York

Framme! Sitter i min säng här på organisationens au pair skola på St Johns University ute på long island. Kl är lokal tid kvart i åtta och jag e dödstrött efter att ha rest hela dagen :P

Hade som tur var med mig Rebecca och Jim på flyget så det gick lite lättare. Fick även sällskap av ingen mindre än Carola på flyget till London.

Drygt 8 timmar, X antal filmer, lite sämn och mat  och en himla massa säkerhetskontroller senare landade vi i NY. Blev upphämtade av en gammal man med hörsnäcka som tydligen skulle ta oss till skolan. Två timmar och med  en snabb sighseeing av new york i baggaget, kom vi äntligen fram till skolan. Hälsade på en massa folk och pratade med ett antal australiensiska tjejer som aldrig hade sett snö förut och som höll på att frysa ihjäl i New York, när vi njöt som bara den av solen och plusgraderna.

Fick till min stora skräck pizza till kvällsmat medan vi lyssna till veckans schema. Tänker gå och lägga mig nu. Har lektion kl 8.15 imorn bitti.

hoppas ni har det bra hemma i kalla sverige. jag tänker njuta av solskenet i NEW YORK!

RSS 2.0