Oh My Gosh!


ZumBaAa!

Tisdag. Varit hemma me min lille plutt som dagen till ära har överröst mig med pussar! Vi gick ut o gick, spelade basket och tittat på vårat kära favoritprogram Sesame street. Kul att jag har lärt mig alla figurers namn utantill. Tittar för mycket på barnprogram. Ledig över lunchen men gjorde inget vettigt överhuvudtaget :P

Spöade sedan Julian stort i schack, Inget daltande här inte att man ska låta barnen vinna, nej nej. Sedan blev det en ganska problematisk middag men jag pratade med min värdmamma o hon pratade med barnet som sedan kom och bad om ursäkt.

Sedan bar det av till Old Greenwich för ytterliggare ett möte med Au Pair gruppen. Fast denna gången skulle vi prova på Zumba. Lite Friskis & Svettis varning men med mer latino/grek/nardafrikanska influnser. Ganska "provoserande" dans men det var riktigt kul. Även om takt och rytmkänslan INTE finns i min kropp. Men det blir nog fler gånger.

Har tittat lite på Dancing with the stars(amer. lets dance) med Nicole och ätit gröt. Så nu blir det lite film. Vet dock inte om jag känner för att gråta lite till The Notebook eller skratta lite till 50 first dates?? Hmm...

Summering av helgen som varit!

Ledig i fredags. Tränade, nköt av solen och spöade Marcus i basket, haha! Åkte in till city på kvällen med Shelby. Mötte upp Sarah, Emilia och Matilda på deras hotellrum som inte var större än mitt badrum. Drog sedan ut till 49 Grove. Hade en riktigt kul kväll trots en ganska otaggad inställning till en början. Kl 04.00 drog vi vidare till K-town för att beblanda oss med ca ett 40 tal andra koreaner inne på en resturang. Åt oss proppmätta innan vi drog tillbaka till hotellet. Sov på golvet i 4 timmar innan det var dags att gå upp igen och göra Manhattan osäkert.


Kajsa, Rebecca, Emilia o Jag

Spenderade lördagen med Hanna, Denise, Carro och Matilda. Gick omkring och striosade i affärer och bestämde oss sedan för att åka ner till udden på Manhattan och åka Staten Island Ferry. Dock inte så lyckat då trafiken var olidlig och taxametern slutade på över 20 dollar men en trevlig båttur fick vi till iaf.


Hanna, Denise och Matilda på SI färjan

Åkte hem och började jobba vid 8. La barnen vilket gick väldigt lätt. Var bara tvungen att läsa 200 böcker först :P
Åt upp en hel Ben & Jerrys innan Marcus kom och vi Hamnade framför någon film.
Gick och la mig typ tjugo över 1 för att sedan gå upp 6.15 på söndagen. :P

Som tur var kände ju barnen för att sova ut så behövde bara göra frukost åt dom innan jag slutade vid halv 9. Gick och la mig och somnade om igen....Seg söndag. Var grymt trött. Hängde med Hanna på Mallet och target innan vi åkte och köpte mat och hyrde film och somnade sedan i hennes soffa nästan.

Gymmade med Sarah idag o drog sedan till vårt kära Glory Days diner för att äta min Tuscan Chicken salad, mums mums.  Körde sedan barnen till Rye för deras 1 ½ timmes spanska lektion. 4 och 6 år och har redan spanska 1½ timme i veckan med läxa varenda gång. Skolan är överlag mycket tuffare här än i sverige vad jag har märkt. Badat och lagt barnen nu så tänkte unna mig en filmkväll med mina 2 favoritkillar, Ben & Jerry. Men sen får det vara bra på ett tag...


22 April 1.03 pm

Lillen sover. Solen skiner och jag slutar om en timme.
Pank, utan bil och alla andra jobbar.


För-och nackdelar.

Att se fram emot:
Utgång 1 dag
Niagarafallen 43 dagar
Mamma och Jocke kommer hit 54 dagar
Miami (?) 61 dagar


O så var denna helg över...

Vet inte vad min värdammam tänkte riktigt när hon bad mig börja jobba 6.30 lördagmorgonen för att enbart jobba 2 timmar!!?? Trodde hon att hon var snäll som lät mig jobba så lite eller ville hon uttnyttja mig för att själv kunna sova ut de 2 extra timmarna, hmm....sova ut är dock ett uttryck som inte används i detta hus då det är smått omöjligt med tanke på de 3 morgonpigga huliganerna som bor här!!! Iaf (översättning till pappa; I Alla Fall) gick och gjorde french toast till mig o barnen vilket blev lyckat. Blev sedan upphämtad av Marcus för att sedan ta tåget in till NYCITY! Träffade Carro. Spenderade dagen med att slösa pengar på skor, väskor o kläder. Vi trotsade varningarna om dåligt väder och begav oss sedan upp till central park där solen, hör o häpna, sken!

Tips till....ALLA! Försök aldrig bestämma träff med någon i central park. Ni lär inte hitta varandra i första taget. Tog nog trekvart innan jag och carro lyckades lokalisera på ett ungefär var marcus med tyskt, svenskt och österrikiskt bihang befann sig. Hittade varandra och begav oss till någon hamburgerresturang runt times square. Inte särskilt gott men grymt kul hade vi iaf! Efter det drog sig alla åt helt olika håll och själv åkte jag hem...





Försökte sova ut imorse men som sagt var, smått omöjligt. Blev upphämtad av Essie för att sedan åka och hämta upp någon ny tjej från brasilien som bodde i stamford. Sedan styrde vi bilen mot Darien och brunch på ett jättemysigt diner. Och eftersom jag och Essie är ett sååå bra team när det kommer till att hitta med bil, kom vi dit på nolltid. Kaffe och blåbärspannkakor, mums fillibabba!! Så där satt en svensk, en australiensisk och en brasilianska på ett diner i usa och disskuterade kulturer och språk, riktigt intressant och trevlig start på dagen!


Jag och Essie gjorde sedan avenyn upp och ner i solskenet. Gick och strosade i affärer som Michael Kors, Gucci och andra lika fancy affärer. Tyvärr är det ju inga kläder du kan köpa med en Au Pair-lön men drömma går ju. Skiljdes åt och jag åkte hem. skajpade och hälsade på tjocka släkten som var över på söndagsmiddag. åkte hem till Hanna och bakade chokladbollar och spelade Wii. Åkte sedan hem till Sarah, och sedan hem till Juliana och sedan till all u can eat sushi resturangen. Väldigt internationell även denna måltid, sverige, brasilien och canada.
Nu proppmätt, trött och glad. Lär dock inte vara lika glad imorgon bitti. &.30 Igeeeeen!!! Men lyckades charma mig till ett skiftbyte så jag kan gå ut på fredag, wihoo!!!!


Tillägnat min vän Lisa!

För att du är bäst
För att jag saknar dig
och
För att jag glömde skriva ett inlägg om dig på din födelsedag som jag lovat, men som jag glömde

Så here it comes
Ett hav av bilder som får tala för sig själva






För att du o jag fungerar bäst ihop
För att jag vill att du ska komma hit
och
För att jag behöver dig hos mig!

Tisdag 14 April

Morfar har anlänt för lite avlastningshjälp då inte jag jobbar. Dock stör det mest bara mina rutiner + att barnen har sprinbreak denna vecka så inget e som det brukar.
Gick upp oförskämt tidigt, och då känner barnen helt plötsligt för att sova länge. Lagar 4 olika sorters frukostar då jag och alla barn idag kände för att äta olika saker. Spenderar förmiddagen med blöjbytande, snövit-och-harry potter-tittande, lek utomhus och ett konstant jagande efter lillkillen som har lärt sig klättra ur både play-pen:en och upp och ner för trapporna. Grindar nedtill till trapporna har tack och lov blivit inhandlat från nätet idag!

(Väl)förtjänt ledighet över lunchen. Spenderades ätande min favoritsallad på mitt favoritdiner med Hanna. Hem, vila 15 min, börja jobba igen. Åkte med barnen och morfar till parken, klättrade i klätterställningar (min 6-åring fick hjälpa mig ner!!, jepp, jag e för gammal för sånt!).

Åkte hem, åt chilidog till middag (korv med bröd, chili o ost, mums!). Åkte och hämtade Marcus, åkte hem till mig igen och lämnade bilen. Åkte till carvel och köpte glass. Åkte till baseballpark och åt glass. Frös. Gick till bilen och åt kakor. Åkte väldigt spontant till bion och tittade på How to train your dragon i 3D. Mycket välgjord och sötare drake har inte skådats på år och dar! Åkte hem. Drack te. Uppdatera bloggen. Nu: Destination sängen!


Back from Vermont

Gjorde en roadtrip upp till vackra Vermont med min tyska vän Sarah i helgen. Vermont består av berg, berg, lite mer berg och en massa kalkoner som springer omkring i skogen. Vi bodde i Sarahs värdmammas 80-åriga mormor högt, högt uppe i bergen där närmsta granne bodde ungefär 1 mil därifrån. Utsikten från verandan däremot var något annat!

Vi spenderade dagarna med bla. vandring i bergen. Vilket var roligt ända fram tills Sarah stuka foten. Vi hann även med en tur till Woodstock. En by som tydligen ska vara ganska känd för sin skidåkning bla men som just nu inte såg så mycket ut för världen. Dock ganska så mysig.


Har även ätit supergod mat lagad av "mormor", ätit 3 burkar glass på 2 dagar, spelat "finns i sjön" på 4 olika språk, sett 1 orm, 2 hästar och 3 kalkoner.

Väldigt intressant att se en ny delstat. Jämfört med Connecticut är Vermont mycket, bergigare, fattigare (människorna bodde i allt från riktiga ruckel till husvagnar) och mindre tätbefolkat.
Antal besökta delstater i usa: 4!

Gick upp kvart i 6 imorse för att sedan sätta sig i en bil och åka tillbaka i 4 ½ timma. Men det var det värt. Mötte upp barnen i Rye för lite spanskalektion. Tog Orson till Costco för att storhandla. Fick ytterliggare förfrågningar om jag var hans mamma men tyvärr kan jag inte ta cred för hans skönhet.
Dags att sova nu. Back to vardagen...


ps. Grattis i efterskott till min pappa!!! jag får fira dig senare...

Påsk, utgång o lite till...

Glad påsk i efterhand till er alla. Amerikanarna gör som vanligt, väljer att fira högtiderna en dag efter svenskarna hela tiden. Eller som min värdpappa sa, " Ni svenska är alltid så tidiga med allt!"

Började min påskledighet i fredags och helgen har sedan dess bestått av shopping, solande, premiärgrillning, bio (Hot tub time machine, riktigt rolig. lite typisk grabbfilm!) Handlat ägg i alla dess former o färger o material, haft playdate med en massa ungar, städat, tvättat.
Utgång lördagkvällen, ny klubb 49 Groove, riktigt roligt ställe: Grym utekväll som avsluatdes med bagel o pizzaslices, australiensare o konstiga youtube-klipp, innan vi däckade på tåget hem.


Söndag. Bakisfrulle kl 14 på dineret. Chocolate chip pancakes indränkta i sirap, mums! Åker hem, hoppas på att jag ska kunna undvika släkten o smita upp och duscha o fräscha till mig innan påskmiddagen men inte. Hinner knappt komma innanför dörren innan de proppar i mig lamm med mintgele, potatis, sparris och någon italiensk tårta till efterrätt.
Följde sedan med familjen o släkten till stranden. Riktigt härligt väder! Gick en promenad med Sarah innan vi sedan åkte hem för att tillslut somna framför Pretty Woman.

Jag o Ellie (Tyvärr får ni inte se mer av henne...)


Jag o Sarah


Hade en väldigt lång lunch idag. Hann med att gå promenad på stranden igen (har varit ca 25-27 grader idag! förväntas bli 30 på onsdag) Åkte hem, somnade i solstolen på baksidan, brände mig lite :P Sedan dags att börja tvätta o laga mat till barnen igen. Tillbaka till vardagen...


Blame it on the Pop



Har nog hittat min nya favoritsmak på hos Ben & Jerry: Cinnamon Bun! Mums, glass som smakar kanelbulle, mycket godare än det låter. Jag och Linn satt, desperata som vi var, i min bil på parkeringen till mataffären och tryckte i oss 1 ½ burk Ben & Jerry. Riktigt gott, men dom där 401 kalorierna jag brände bort på gymmet innan var ju bortkastat :P

Var på bio häromdagen med Hanna och såg the Bounty Hunter,. Lite smårolig, typisk amerikansk.

Går bättre och bättre med barnen. Idag utbrast Ellie helt plötsligt i bilen "I love you!" till mig :) Då blir man glad och känner att man nog trots allt gör att bra jobb fast man skriker lite på dom ibland. Tur att barn alltid lever i nuet och inte är särskilt långsinta.
Har 3 tidiga mornar i rad nu! Pga att min värdmamma "opererades" idag (ni fattar nog vilken slags operation det rör sig om med tanke på att jag befinner mig i usas typ 3:dje rikaste samhälle!!!)

April fool´s day tomorrow. Barnen har varit extra hemlighetsfulla idag så skulle inte bli förvånad om de hittar på något riktigt djävulskt mot mig, gahh!

RSS 2.0