Go Yankees!!

Hängde hemma hos Rob en stund i fredags innan jag och Sarah drog vidare till darien för att träffa några amerikanska killar. Hängde i deras källare o drack öl. Kändes väldigt grabbigt amerikanskt men kul hade vi.

Jobbade 2 ½ timma i lördags morse. Tittade på Alvin and the Chipmunks med barnen, lite söt film! Drog sedan på shoppingtur med Sara och Malin. Åkte på kvällen hem till Marcus för lite FF-aupairfest. Riktigt trevlig kväll!

Upp tidigt imorse för att åka in till Bronx  med Heather och titta på the Yankees spela!!! Gjorde en liten tur i Harlem först, men dit behöver man inte åka igen kände jag.
Grymt häftigt att sitta på Yankee stadium ihop med 52 324 andra personer som alla svettades i kapp i den 40 gradiga stekande värmen under 3 timmar!! 1 homerun o lite andra poäng jag inte vet hur de fick, så vann iaf Yankees över cleveland indians. Grymt häftigt!!
Åkte hem, supertrötta.  Gick hem från tågstationen vilket tog 40 min. För snål för taxi :P Tog ett premiärdopp i vår pool som dagen till ära innehöll 30 gradigt vatten. Mycket välbehövligt. Min värdpappa stekte hamburgare till mig och efter det åkte jag o mötte upp några tjejer för glass på Gofer, bra avslutning på en bra helg!




men oj...

...vad dålig uppdatering det har varit från min sida :P
jaja, här kommer det iaf...

Lördagen började ju inte bättre än vad fredagen hade slutat. Julian knackar på min dörr 5.58!!! o inte kan han leka själv utan det är bara att gå upp. Jobbade fram till lunch och sen drog jag och Sarah på roadtrip. Åkte upp till New Caanan och kollade runt där. En mysig liten town. Åkte sedan ner till New York state och körde igenom Mamaroneck, Harrison och lite andra ställen. Kul att se lite mer området runtomkring.
Essie var hund/lägenhetsvakt så sov hos henne på kvällen. Så skönt att inte vakna av barnaskrik för omväxlings skull.

Söndagen, hade min sista klass inne i nyc. Hade en massa redovisningar och gick på museum o lite så. Riktigt intressant faktiskt men någon skol/pluggmotivation har man ju inte för fem öre!
Träffade upp Essie och Yasmin efteråt i SoHo. Vi gick till en mexicansk resturang, åt nachos och guacemole och drack sangria! Mums! SoHo är såå mysigt!! Billigare affärer, mysigare resturanger och caféer och medelåldern sjunker endel därnere också.

Måndag, Tiisdag och Onsdag; JOBB!
Diner me Sarah, Johan och Marcus, Scrabble, Iskaffe från DD,gymmande, solande...
Värmebölja onsdag.!! närmare 35 grader!! Fast i huset i 10 timmar men som tur var kom först Sarah över och höll mig och Orsie sällskap och sen kom Hanna över med lunch från Cosi åt mig :) Tack tjejer! ni gjorde min dag. Au Pair möte på kvällen hemma hos min Lcc. Pool och BBQ möte. Riktigt mysigt!

Började inte förrän 1 idag. Planen VAR; sola. Planen BLEV; gymmet! pga dåligt väder, såklart bara för att man e ledig. Efteråt var det dags för Ellies graduation från Pre-School. Så gulligt! ett tjog med 4 åringar iförda dom typiska-amerikanska-avslutningshattarna med en tofs sjunga. Sen blev det picknick me ponnyridning och hoppborgar. trevligt ända fram tills himmlen öppnade sig på 2 sekunder och alla rusade därifrån, haha. Min bebis hann o rida på hästen iaf, såå gulligt :)

Kom precis hem från Johans lilla stuga. Han , jag och Rob försökte slå Sarah i scrabble, men det går bara inte!! vet inte vad hon gör men jag ledde HELA tiden men såklart går hon om på slutet!!! S.U.C.K!

8 dagar kvar till Niagara fallen & Canada
19 dagar kvar till mamma och Jocke kommer
26 dagar till Miami



Such a BAD dayyy!!

Börjar med att jag ska jobba 10 timmar i sträck trots strålande solsken o 30 grader ute. Förmiddagen går relativt bra trots att en ganska grinig och värmepåverkad unge och Au Pair ska försöka sammarbeta.

Kommer först till kön för att hämta upp tjejen trots att jag enbart är 3 min för tidig. Tar med Orson och Ellie till parken innan det är dags att åka hem och hämta upp min värdmamma. Är några minuter sen. Släpper av henne på andra sidan Greenwich, åker tillbaka åt andra hållet igen för att hämta upp Julian. Är ännu mera sen nu och till råga på allt hamnar jag i trafikkö. Det går så långt att de ringer från skolan och undrar var jag är. Hämtar upp Julian ca 25 min försent! Stressar vidare till andra sidan stan igen för att släppa av de två äldsta på musiken. Stressar vidare till banken trots att den stänger om 5 min och jag är ca en kvart därifrån. Hinner INTE!

Tar med barnvagn, baby, väska, nycklar, nappflaska och allt annat man kan behöva ta med sig. Släpar in barnvagnen på Starbucks, MÅSTE ha en is Kaffe! Får den. Lyckas ta mig ut genom dörren med kaffe, barnvagn och baby. Går mot nästa park men hinner knappt dit innan jag upptäcker att vi måste åka igen. Ingen glad baby pga av det. Stressar vidare men Usas rödljus är ju ett helvete när man har bråttom. Man får vänta i EVIGHETER!

Hämtar ungarna och får med dom till bilen men då bryter KAOS ut. J lyssnade inte, så då blev jag arg. Då blev E arg på mig och slängde ut J;s kex genom dörren. J blev arg på E och slog henne. Jag blev arg på J och han blev arg på mig. E blev arg på J och började reta honom samtidigt som hon skriker och grater. De tar varandras grejer och tillslut kastar J sin vattenflaska i ögat på E. Alla skriker och gråter. Det är varmt som satan i bilen och alla är trötta. Då spiller J ut jorden fråm sin planta i bilen så att hela bilen är full av jord.

Lyckas ta mig hem, dumpar barnen framför tv:n för att de ska lugna ner sig. Men det funkar bara i ca 1 min innan helvetet bryter ut igen. Lyckas lugna ner dom och få dom att be om ursäkt till varandra så att jag kan gå ut och städa i bilen. Ser ut som att tredje världskriget har brutit ut innen i den men fick det ganska rent. Har tillråga på allt en massa tvätt att ta hand om oxå. Hinner börja laga mat innan jag blir avlöst av min värdmamma.

Kan nu pusta ut aningens, men måste skynda vidare till mataffären för att möta upp Sarah och Brad för att handla lite mat till kvällen. Har en riktigt trevlig middag hemma hos Sarah, med Juliana, Cindy och Brad. Tror att allt är över och att dagen kommer få ett perfekt avslut på en av barerna i Stamford. Men icke, eftersom alla UTOM jag har skaffat sig Fejk ID så blev jag ju såklart nekad och fick sätta mig i bilen och åka hem alldeles själv.
För att trösta mig själv åkte jag till Stop n Shop och hyrde film och köpte glass. Men när jag kommer hem funkar ju varken filmen i DVD;n lr i min dator. Och klockan har hunnit bli halv ett och jag ska upp sex imorn bitti"!!!!!!!!!
KUL DAG DET HÄR!!!! :(



Life is a Highway

Blev en hel del shopping i löradags. Spenderade strax över 100 dollar, oops!! Men riktigt bra grejer blev det så det var det värt. Jeans för 10 dollar är ju inte fy skam...

Lyckad utgång på La Pomme. Jag och Sarah hade lite tvåmansförfest hemma hos mig. Mötte sedan upp Heather på tåget och senare Natalie och Carro o hennes brorsa med flickvän inne i city. Dansade och hade oss till halv 4. Då fick vår kära promoter för sig att vi skulle åka vidare till nästa klubb men där var det inget folk så vi drog oss ganska snabbt därifrån. Satte av tiden fram till tåget skulle gå, på Mc Donalds. Grymt segt men det är väl sånt man får ta om man ska ha lite kul här i livet...:P

Hade ingen kurs i söndags (som tur var med tanke på hur jag mådde). Gjorde ingenting! Kom ur sängen en stund på eftermiddagen iaf...Back to work on monday, 3 timmar. GÖTT!

Jobbade både tisdag och onsdag. Skjutsade till Ellies gymnastik igår där hennes tränare för tredje gången börjar flörta med mig och frågar om jag har pojkvän, haha...Surt för dom att de inte lär se mig mer då gymnastiken är slut :/

Den lille pratar som aldrig förr, allt som oftast på ett oförståeligt språk, men guu så söt han är!
Den äldsta går mig (och alla andra) allt som oftast på nerverna. Vi skyller på 6-årstrots!
O min tjeja hon vet vad hon vill! Och får hon inte det, ja då märker hela grannskapet det. Men idag tog hon frivilligt en dusch, enbart för att hon tyckte de var roligt!!
Men gu vad jag tycker om dom!


Min nya favoritgrupp
Rascal Flatts

 


och vi taggar för ytterliggare en utgång...

e dock smått övertaggad vilket brukar resultera i besvikelser under kvällen...Så vi får ta att tagga ner helt enkelt.

Dock BEHÖVER jag:
  • Ny Outfit
  • Kaffe
  • mer Sömn!
Åtgärder:
  • Shoppa
  • Köp
  • Ta en powernap på 10 min...
...mer hinns inte med. Stressigt liv det här :P

Blir ett besök på mallet i Fairfield idag. Poolen här ute blev idag avtäckt och det är EXAKT en månad kvar till Mammsen o brorsan kommer hit!! :)

Barnen  ja, ja dom mår fin fint!! Lite blöta o smutsiga men glada och fulla av mumisg french toast a lá Josefin!


I´ll be seeing you...

var på brasilianskt födelsedagskalas häromdagen. Riktigt kul då Sarah och jag var nästan de enda tjejerna, vi VAR de enda europeerna och dem enda under 29!! haha..Men kul var det att stå i centrum....skön avslutning på en jobbat-10-timmar-i-sträck-fast-i-huset-med-Orson-dag!

Fick ett lunch break idag så det blev diner me Sarah, sooom vanligt! vi har ju blivit så duktiga på att ge dricks där nu oxå..haha.. Vi är där ca 2 gånger i veckan och ändå fick vi kommentarer om att vi va snåla med dricks! :P

Hade en riktigt trevlig middag med barnen. Hade kokat majskolvar som vi gladeligen knaprade i oss a lá Musse pigg/Långben på husvagnssemester! Dock försörde ju min 6 åring friden genom att låta sin snopp titta fram och vifta med den så att alla kunde se den. Inte för att grabben har nått att skryta med dock....

Fick barnen i säng efter att ha legat inne hos dom ett tag. övertalat dom att det inte spökar (fast jag själv tror att det gör det) och ännu en gång bankat in i huvudet på dom att man somnar inte 3 sekunder efter att man lagt huvudet på kudden, fortfarandes skrikande och med öppna ögon. Det går lixom inte att somna då men det verkar de inte ha förstått riktigt än. Ordet tålamod har inte funnit en plats i deras ordförråd än.

Har nu tittat klart på min favorit The Notebook. Nu kommer jag nog sova gott...ska bara duscha, städa, kolla facebook o allt sånt där först......


Utkast: Maj 11, 2010

Gick sååå bra att jobba idag ända fram tills lillungen tog min hårborste och slängde den i toaletten!!! Jag var på väg att skrika nått inte så snällt på svenska åt honom men då bara ställde han sig där och tittade på mig med de där ekorrbruna hundögonen och såg så ljuvligt oskyldig ut. Så inte kan man bli arg då...Men det vetifan vad jag ska göra med hårborsten??? köpen en ny???.....

New york var lika awesome som vanligt. Ockuperade hela Metropolitan Museum of Art med klassen. Lite intressant men var inte på muséehumör den dagen. Efteråt drog jag och några tjejer till svenska cafét FIKA, beläget på 56:e gatan, precis under Central park! utbudet av chokladbollar och kanelbullar var lågt men en hederlig svensk kaffe och en hallongrotta smög sig ner i min mage. Man kände sig lite som hemma, med kungafamiljens blickar på oss från deras plats i bokhyllan...



Min mobil dog! Jag blev jätteglad för det betydde ju att jag skulle få en ny, nyare, snyggare och ändrat abonnemang med obegränsat sms:ande. Tji fick jag :/
Mobilen nedgraderades, har inte ens kamera på den längre!
Obegränsat sms:ande, nix pix. Något fel. Både jag och Nicole har nu spenderat en halvtimme var i telefonen för att försöka få tag på någon från AT & T som kan hjälpa oss, men nej....Får se hur denna saga slutar....

Ska dra till gymmet nu. Auf Widersehen!

Min 4 årings musiksmak har smittat av sig. Hela min Ipod är full av Hannah Montana/ Miley cyrus :P
Men Mileys nya är inte helt fel...

Premiär på cheescake factory idag!

Kände för att ändra på rutinerna imorse. Satte kl på 6.10 ist för 6.15! Tur det för tjugo över dundrar Julian in i min dörr så att han väcker hela grannskapet. Upp och göra french toast. Riktigt omtyckt av barnen fast jag åt nog mest av alla ändå. Sedan blandat kaos och små lyckligt, lugna stunder. Fick sluta en timme tidigare dock, uppskattat. Tack tack!

Blev upphämtad av Essie och vi drog till White Plains. Invigning av ressturang cheescake factory. De är mest kända för sina extremt stora och goda cheescakes. Men maten ska tydligen vara riktigt bra oxå hörde vi. Vilken den definitivt var fast även dessa portioner extrema. Blev proppmätt!

Meatloaf with mashed potatoes, mums!


Velvet cheescake and Essie


Mötte upp Sarah och drog till dineret för att hon skulle få mat. Höll på att få upp all köttfärslimpa men lyckades behärska mig. Drack en OJ ist. (Fattade först inte alls vad servitrisen menade med det men slog det mig; Orange Juice!)

Åkte till Hyatt hotel för att hälsa på Lisette! Tyvärr var hon tvungen att stanna där med sina pojkar så vi kunde inte ta med henne ut :/ en annan gång vännen! Åkte hem supertrötta, proppmätta men ganska så glada.

Tjejerna på Hyatt


Blir inget The Notebook idag heller. Måste jobba på den förgrömmade uppsatsen som ska in imorgon! S.U.C.K
Nueva York väntar imorgon!


Grattis ADAM på 1 årsdagen!
Tråkigt att jag inte är hemma och kan fira dig


shout it from the rooftop

Har haft en mycket solig och varm dag. Gått promenader med lillen, lagat kyckling, sopat och tvättat golv, skjutsat barn till musikklass, spelat basket med mig själv och njutit av det vackra solskenet!
Upptäckte att mamman till en kille i bernens musikklass var norska så pratade lite med henne. Häromdagen upptäckte jag att en annan mamma på Ellies skola var svensk. Och flera av au pairernas värdföräldrar här är norskar och svenskar. Lite kul faktiskt.

Efter jag slutat jobba åkte jag till port chester och inhandlade ett par träningsshorts. Tog med dom och drog direkt till gymmet. Har gymmat VARENDA dag denna vecka hittills, den du Linus!! Nu jäklar ska magrutorna fram...

Blev sedan upphämtad av Sarah och vi drog till våra kära brasilianska tjejer, Juliana och Camilla. De lagade jättegod mat och bjöd på öl och tårta. Riktigt trevligt. Juliana berättade allt hon visste om Sverige, vilket var nästan mer än vad jag och Sarah kunde, haha. Riktigt trevlig kväll!

Imorgon upp 6.15. Ska laga french toast till barnen. Sedan kommer Lisette hit!! wihoo. Får se vad planerna blir dock. Nej nu måste jag sova om jag ska orka med de där 3 alldeles för söta huliganerna imorgon....

Har gått och kärat ner mig i denna

Aldrig mer mexicansk biltvätt!

Sitter och skriver på min 2 sidiga uppsats om "The underground railroad" som forslade människor från usa till canada för många herrans år sedan. Min college-kurs om Niagarafallen var riktigt intressant men när de ger oss i läxa att skriva en 2 sidig uppsats när vi redan jobbar 45 timmar i veckan, ja då är det mindre kul. Har dock bara 2 söndagar kvar och sedan väntar resan!

Blev på något lustigt vänster lämnad själv efter kursen i söndags då alla skulle åt olika håll. Spenderade en stund, kringvandrandes i mina nyinahandlade flip flop på Manhattans gator i ca 35 gradig hetta och med en Vitamin Water i handen. Var kul en stund innan ensamheten slog emot mig trots att jag befann mig i en stad med 8,363,710 invånare. Hittade som tur var Hanna på tåget hem!

Åt middag med Essie på vår thairesturang. Vandrade Greenwich ave. upp och ner och njöt av den tropiska värmen slagit emot dessa delar av usa.

Måndagen; ledig. Vilket nästan ingen annan var och som vanligt utan bil. Gymmade med Essie, åkte till mallet med Johan och Marcus och åt lunch och handlade gameboys.

Jobbade tisdag. Gick riktigt bra. Barnen åt snällt upp sina ärtor efter att jag lurat dom med lite riven ost över. 10 poäng till mig! Avslutade dagen på dineret och Carvel med Sarah. Mums!

Skulle idag åka till biltvätten med Orson. Något som jag ens aldrig har gjort i Sverige så det var ju lite spännande och se hur detta skulle gå. Men Mexicanarna på Splash, som tvätten så passande hette, var sååå...ganska så...lite grann...hjälpsamma. Fick med mig Orson ut ur bilen precis innan de körde iväg med bilen. Jag sa vad jag ville ha för tvätt och att de skulle städa väldigt noggrant inuti eftersom 3 barn vistades i den. De förstod, tror jag.
Kom tillbaka för att precis se en av grabbarna icke så varsamt handskas med Ellies nygjorda konstverk, vilket ledde till att det gick sönder. Jag fick panik eftersom jag visste att Ellie skulle bli så ledsen så jag nästan skriker åt honom, "U gotta be careful!!!" så springer jag fram och tar grejerna ifrån honom. han ber lite försiktigt om ursäkt.

När bilen ÄNTLIGEN var klar och jag sak stoppa in Orson i bilen igen visar det sig att de tagit loss alla barnsätena. Jag skriker pratar högt till dem igen att de måste komma och fixa det för jag vet inte hur man gör och det var de som tog bort stolen. Första killen vet inte hur man gör så han kör tillbaka bilen till grabbarna som hjälpte mig först. När de sedan har fixat det och Orson sitter i bilen upptäcker jag att blinkersen står och blinkar åt båda håll samtidigt! Ropar på dem igen att jag inte vet hur man får det att sluta. Ursäktar mig med att jag inte kan så mycket om bilar. Sedan fick de även köra ut bilen från baksidan åt mig oxå. Och kommer Josefin Kull ihåg att ge dom tip, NO!!! Kommer hem för att höra från min värdmamma att tvätten borde gått på mellan 30-40 dollar. Och INTE 116 som jag så godtroget betalade! Men ren vart bilf´n iaf

Dagen fotsatte dock bättre. Förbrände kalorier på gymmet och han även utbyta ett antal ord med Sarah. Jobbar till halv 11.
  • Borde skriva uppsats
  • Borde sova
  • Vill se på The notebook

xoxo

Firar 3 månader på amerikansk mark idag!

1 Maj. Tiden går fort när man har kul...Har dagen till ära legat o pressat på stranden tillsammans med Greenwich alla andra invånare. Sedan drog jag och Sarah hem till Hanna och Denise för ytterliggare lite solande vilket resulterade i ett par ganska röda baklår :/ spelade wii och åt kanelbullar! Nu ska jag strax börja jobba igen. Jobbar fram till halv 1 inatt, men tjejerna kommer över o de blir glass o film.

Valborg firades inte ett dugg. Började min frukost med att få reda på att Orsie hade dragit av sig sin blöja i sömnen vilket resulterade i BAJS ÖVERALLT. Över hela honom, i sängen, kläder, ja allt. Tur att jag inte jobba men jag fick ju ta tvätten :P  Var sedan ute och åt med Sarah, Essie och Adriana på allas vårt kära mexikanarägda diner. Sedan drog jag och Essie till bion i Stamford. Såg The Backup Plan med J.Lo. Riktigt rolig och gullig och typiskt amerikanskt förutsägbart, precis som jag vill ha det :)

Imorgon blir det in till Manhattan för att börja plugga min Niagarafallskurs! Får se hur det är. 10-4 känns ju däremot mindre kul. Men sen blir det middag och kanske utgång efter det :)

So I put my hands up
They're playing my song,
And the butterflys fly away
Noddin' my head like yeah
Moving my hips like yeah,
And I got my hands up,
They're playin my song
I know I'm gonna be ok
Yeah, It's a party in the USA
Yeah, It's a party in the USA

Party in the USA
Miley Cyrus




RSS 2.0