O så var det måndag igen...

Firar faktiskt 7 veckor i usa idag! Wihoo... Låter inte så mycket men det känns so om man varit här ett tag nu.
Lekte med mina barn och Linn och hennes lille Hunter idag. Riktigt roligt. Så synd att du åker hem nästa vecka Linn :(

Helgens utgång blev riktigt lyckad! Åt middag med Sarah och Caroline på Route 22 först och sedan åkte vi hem till Linn. Tog tåget in till Grand och mötte upp Rebecca innan vi satte kurs mot La Pomme. Dansade konstant tills de stängde vid 4 och sen var det bara och vänta på tåget hem vid halv 6. Lite segt men det är väl sånt man får ta om man ska ha kul. Somnade på tåget (igen!) men vaknade som tur i tid.
Söndagen blev lugn. Spelade alfapet, åt på dineret (Igen!), åt glass och kollade på Million Dollar Baby. För er som inte sett den: SE DEN!

Jag Och Sarah på resturangen


Jag och Linn


Dansare på klubben

(nej det var ingen strippklubb)

PeanutbutterchokladglassmedM&M:s, mums!

Gick riktigt bra att jobba igår. Hade grymt kul med mina pojkar i badkaret. Tanken slog mig då varför jag verkligen gör det här. Att vattenkrig kan va såå kul asså. Orson satt och skrek av glädje när storebror hällde vatten över honom. Så söta!

Jobbade 2 timmar i morse. Jag och Orson lyssnade och dansade till både Bach och Black Eyed Peas, och så kom Sarah över och höll oss sällskap. Var ledig ända fram till 6 så jag och Linn och till Stamford mallet för att shoppa. Gick inte så jättebra då vi bara kom där ifrån med 1 av typ 5 grejer vi skulle ha + att vi hade köpt grejer vi INTE skull ha. Men vi får göra ett nytt försök imorgon igen...

Spöade sedan Julian i checkers innan jag stoppade dom i säng. Gick väldigt enkelt idag faktiskt, skönt. Sedan kom Sarah och Linn över med glass från carvel, mums! Ny smak, peanutbutterchokladglass, riktigt god. Kan även tipsa om Ben&Jerry´s Imagine Whirled Peace! .Snackade massa skit och halvtittade på the Reader, lite annorlunda och  ganska seg.

Upp kvart över 6 imorgon bitti så borde gå och lägga mig nu. Blir till barnens, och min egen glädje svenska pannkakor till frukost imorgonbitti...Sedan väntar mer shopping och utgång i NYC!!!!

Nästa gång smäller det Josefin Kull, skärpning!

Behöver kanske inte säga så mycket mer. Ni fattar nog att det handlar om bilkörning och mer specifikt om stolpar, buskar, rött ljus och tvättbjörnar denna gången. Men jag ska skärpa mig, lovar! Både hatar och älskar att köra bil i detta landet, konstigt.

Solen har skinit hela dagen. Utnyttjat detta genom att vara i parken och jaga fåglar med min bebe, solat, spelat baseball (snarare lärt storebror att inte klaga på lillasyster för att hon inte har någon bollkänsla, utan ist hjälpa henne), gått promenad och rensat hela backyarden på leksaker!

Vi har även ätit Macaroni´n Cheese, pratat om djupare saker som att Gud troligtvis var Jesus farfar :S och lärt oss (efter 100 tillsägningar) att man inte springer genom tulpanplantor!

Josefin Kull har lärt sig var extranyckeln finns efter att ha låst ute sig själv och att det finns tvättbjörnar i trädgården.

Men annars går det ganska så bra för mig just nu, trivs och sådär...Har klippt mig oxå idag, det tackar vi Linn för!!

På lördag väntar utgång i NYC, så vi har börjat tagga redan nu...


Lite dålig uppdatering här va...

Fick precis min sovmorgon förstörd av de 3 städerskorna som envisas med att väsnas och vara överallt. Jag fick springa fram och tillbaka mellan vardagsrummet och mitt rum med frukost och bok för att inte vara i vägen... Men nu är mitt rum rent igen iaf!

Helgen va riktigt fin. Var på stranden i fredags med två tyska tjejer, Sarah och Cindy, och deras små bebisar. Riktigt härligt. Dock var vattnete iskallt men det hindrade ju inte alla.

I lördags blev det en sväng in till NYC! Solen stekte så de va riktigt gött. Hade lite pickninck utanför Central Park, shoppade, åt god mat och fick testosteronbehovet tillfredställt inne på Abercrombi & Fitch. (Nej inte på det viset! För er som inte varit där så har de lättklädda,  väldigt muskulösa killar som står inne i affären och hälsar en välkommen och som mer en gärna ställer upp på kort med armen om dig :P)

Jobbade hela dagen i söndags. Efteråt blev det gymmet och favoritdineret. Sedan tog glassbehovet överhand så det blen tur med bilen till Carvel! Satte på musiken så högt det gick i bilen, dansade mot alla bilar jag körde om och snackade "nigga-english" hela vägen så vi hade riktigt kul!

Har varit hemma med bara den lille i helgen men nu är friden borta för nu har de äldsta kommit hem igen. De skrek efter mig redan innan jag kommit in innanför dörren så det känns ju bra att man har varit lite saknad ;)

Är sjukt trött just nu och ute ösregnar det, så det blir sängen och titta på lite mer Gossip Girl tror jag. Bjuder på en bild från stranden!


St Patric's Day

Spenderade St Pattys day inne i NYC med Lisette! Hade riktigt trevligt, dock gjorde vi inte sa mycket. Jag tittade lite pa paraden nar jag kom in, eftersom jag och Lisette som vanligt inte kunde fa tag pa varandra. Sen nar vi val hittade varandra sa gcik vi och at pa TGI Fridays. Strosade runt bland alla halvgalna/latsasirlandska/gronkladda/halvfulla manniskor. Forsokte hitta ett hotellrum men det var ju lite halvmisslyckat da varenda jakla hotellrum pa hela Manhattan var uppbokat!! At lite efteratt fo att fa upp vart humor och gick sedan och satte hos pa trappan pa Times Square och bara tittade pa folk i over en timme. Hade riktigt mysigt. Akte sedan hem runt 11.

Gladjande nyheter; Elen har kommit tillbaka till vart lilla hus, slapp sova pa hotell. Fick hela huset for mig sjalv en natt istallet. Skont. Hade en riktigt trevlig fodelsedags middag pa resturang Barcelona. Al bjod pa bade efteratt och vin till lilla mig. Det tackar vi for! Och Julian blev riktigt glad for presenten jag gav honom.

Solen skiner idag sa det blir stranden for min del med Sarah senare. Nu ar det bara att halla tummarna for att Internet, telefon och TV kommer tillbaka till vart hus snart :p


and I´m back

Anledingen tillnågra dagars frånvaro är att vi har drabbats av en storm som slog både gudrun och per i styrka. Mitt hus och ca 59 999 andra har inte längre någon el!! Träd har slitits upp och ligger nu slängda över vägar, hus, och tom upphängda i telefonledningarna! Mitt saknar el, värme, internet och telefonen är död!! Nej jag klagar inte, jag har det fin fint...Höll bara på att frysa ihjäl inatt :P så Familjen tog in på Hotell nu och jag sover hos Essie ist, som bara råkar vara sj hemma i världens största och mest moderna hus jag någonsin satt min fot i. Elen förväntas komma tillbaka på torsdag!! Alltid trevligt med lite äventyr i vardagen och jag behöver inte jobba som det var tänkt så det är skönt.

Imorgon är det Julians födelsedag. Var och köpte present till honom idag men grabben har ju redan fått ALLT han önskat sig så vi får se vad han tycker om mitt "space police lego".Julian hade sitt kalas i lördags, precis innan stormen började. Kalaset var kul...för barnen! Jag kände mig lite utanför bland alla föräldrar och 6-åringar. Hängde med farmor och mormor mest.

Familjen "råkade" lämna mig i sticket efter kalaset eftersom jag var på dineret. Eftersom vi inte kunde komma hem pga nedfallna träd, åkte de till Brooklyn. Jag och Sarah åkte runt i säkert en timme för att hitta hem till någon. Fick tillslut tag på Hanna så sov där. Fick klättra äver träden på morgonen för att komma hem. Men upptäckte till min besvikelse att huset var utan el, värme och med en död telefon. Familjen kom efter några timmar och vi försökte värma upp köket mha att tända gasspisen. Sov en natt i det iskalla huset men familjen bestämde sig för att ta in på hotell och jag åkte hem till Essie, som bara råka vara själv hemma i världens största och mest moderna hus jag någonsin satt min fot i!

Hyrde Precious, bra men sorglig film. Dock förtjänade verkligen Mo´nique verkligen sin Oscar för best supportive actress i den. Åkte till gymmet på morgonen för att sedan komma tillbaka och upptäcka att deras generator gått sönder så de saknar nu oxå el. Så jag drog till hotellet med familjen istället. Så nu ska vi snart ut och äta för att fira Julians födelsedag!

Remeber me var riktigt, riktigt bra oxå. Så se den om ni inte har gjort. Nu ska jag leka med mina barn och titta på Harry Potter!

Remember me

Jobbat hela dagen
Snälla och rara ungar som åt upp all mac´n cheese som jag hade gjort
Nu blir det middag och bio med Essie
Remeber me


o ungarna slog nytt rekord idag. Jippi! (not!!)..

...6.10!!! bankar de på dörren. Helt otroligt :S Dock hade ju the tooth fairy varit hos Julian inatt och lämnat ett brev och 2 dollar. Han var sååå stolt över sin första tappade tand så det var kul att se :)
Var hemma typ hela dagen med Orson efter att ha skjutsat de andra till skolan. Är ju ganska så segt att vara fast i huset eftersom mamman har bilen hela förmiddagarna men det är skönare nu när man kan vara ute och leka.
Gjorde en supergod Mac´n cheese till Orsie idag som han gladeligen proppade i sig.

Sen kom ju barnen hem! Ellie gallskriker (hörs redan innan hon klivit ur bilen). Den ungens humör är inte att lita på asså. Ska bli kul och se hur hon blir när hon kommer upp i tonåren sen, haha. Tur att jag inte är här då...;) Vi låter henne hållas eftersom hon vägrar bli tyst så jag går och spelar basket med Julian istället. Vi har jättekul ända fram tills han snubblar över mitt ben, ramlar i backen och skrapar upp armbågen så det börjar blöda :o. Har nu två GALLSKRIKANDE ungar att försöka få med in i huset. Visar sig då att jag glömde nycklarna inomhus så där står jag i ca 10 min med två gallskrikande ungar och kommer inte in i huset :P Tillslut kommer mamman och öppnar och då häver Julian ur sig att JAG fällde honom och att jag inte bryr mig om honom för att jag hade sagt att hans sår inte var någon "big deal" :P

Men vi blir sams och två min senare kommer Julian in på mitt rum och vill leka som vanligt :) Gillar verkligen att barn inte är så långsinta.

Åkte sedan till Riverside för att hälsa på Sarah, en tysk tjej, och hennes lilla 11 månaders bebis. Såå söt! Åker sedan vidare till biblioteket i Stamford där jag ska på mitt första möte med min LCC och vår grupp med Au Pairer. Var riktigt trevligt. Lyckades sedan ta mig hem igen efter att ha missat några avfarter (det är f´n inte lättare att hitta fast man har GPS :P/ Avslutade dagen på favorit resturangen med Sarah.

Nu ska jag titta klart på Chocolat. Sovmorgon till halv nio imorgon :)

" Vart fan parkera vi???!"

Haft en riktigt trevlig och solig dag idag! Dock spenderat mestadels av den på motorvägen känns det som men det var det värt.

Jobbade 4 timmar imorse. Julian hade kräkts inatt så han var hemma men sov mest. Han skyllde dock på mig för att han hade spytt eftersom jag hade försökt få honom att äta igår fast att han hade en tummyache.

Efter jobbandet var jag duktig och var ute och gick i området 50 min.  Skulle tagit med mig kameran för det är inga dåliga hus här i krokarna asså.

Sen skulle jag åka och hämta Lisette i Bridgeport som ligger en halvtimme härifrån. Blev lite stressigt eftersom Lisette inte hade någon mobil, jag var sen, jag visste inte var färjehamnen låg, jag hittade ingen parkering och färjan visade sig vara sen, men tillslut hittade jag henne. Vi åkte tillbaka till stamford och shoppade på mallet (såklart) sitter och säger till Lisette hur duktig jag är på att spara pengar men vad gör jag, jo kommer ut med 3 nya linnen från Forever :P Sen när vi ska åka hem så kan vi ju såklart inte hitta bilen i parkeringshuset! Lisette springer åt ena hållet och jag åt andra och försöker bläppa med nycklarna för att se om jag kan höra bilen, men icke! Springer runt i säkert 10 min innan vi inser att vi är på fel våning :P haha..åker upp en våning och påbörjar samma procedur där. Hittar den som tur var efter en stund.

Åker hem till Greenwich och äter på en thairesturang. Vi slänger nästan i oss maten för att vi e så stressade och måste hinna tillbaka till färjan. Anammar amerikanarnas sätt att köra bil på motorväg; gasa massor, kör slalom, blinka INTE, och tvärbromsa. Kommer fram till Bridgeport 1 min innan färjan ska gå, då utbrister Lisette, " Men det är ju en halvtimme kvar tills den går ju!" :P...Tack Lisette för en trevlig dag! Måste göras om fast med mer tid :)

Dagens köp ;) Blev inga kort tyvärr på Lisette och mig...för stressigt :P

Gaahhh!

Idag har varit första dagen som barnen har drivit me crazy so much so to say :P förstår inte hur små barn kan göra en så frustrerad..oj oj..Har fått dom i säng ni iaf o det har äntligen blivit tyst där innifrån. Tycker jättemycket om dom och Julian yttrade igen I Love You till mig. Antar att alla barn har sina mindre bra dagar bara.

Försök inte säga emot en 6-åring som tror han har rätt asså;  gick igenom årets månader med Julian och efter jag var klar utbrister han:
"You said August!"
"Yeah ?!"
"thats not a month"
"Yes it is!"
"iTs not. its a season"
"no sweetie its not"
"YES it is!!t. Maybe its different in Sweden but here it is a season!"
Tydligen var det slutdiskuterat där :P


Ärta i näsan

Hade bestämt att åka o träna på morgonen med Sarah så där försvann min sovmorgon :P Tränade på gymmet ett tag sen tog vi bilen till en parka o gick på en promenad i solskenet så det var riktigt skönt. Ledsen att ni fortf har vinter hemme men här kommer nog våren nu!!

Började jobba vid 12 o vad är det första Orson gör då, jo, han gör som Lisabeth i Maddicken, petar upp en ärta i näsan. Så jag o Nicole försökte med alla möjliga metoder för att få ut den. Få honom att nysa med hjälp av peppar o lök, blåsa in i munnen på honom, suga med ett sugrör, men inget hjälpte... Så Nicole tog honom till doktorn med jag körde de andra till spanskan. Glömde böckerna så vi fick vända och inte nog med det då håller de på att slå ihjäl varandra bak i bilen på vägen dit. Passade på att gå omkring i affärer i Port Chester medan dom var på spanskan. Åkte sedan hem o gjorde mat till dom. Läkaren hade även lyckats få ut ärtan, som visade sig vara majs, från Orsons lilla näsa, så det var tur. Gick sedan ut och åt middag med en tjej från tyskland på en mysig restuarang på avenyn.

Städerskorna har varit här idag vilket betyder att jag inte längre hittar några av mina grejer som de så fint har "städat undan". Nej, jag ska varken ha städerska lr Au Pair när jag blir stor!

Kris i Usa!

...Oscarsgalan sändes inte på tvn! Något fel så hela connecticut, long island o new york state fick vara utan den gyllene mannens gala idag :( Försökte kolla lite på internet men utan vidare resultat. Har ni kunnat se något i Sverige??

Jobbade hela dagen. Dock hade jag bara Orson så vi passade på att åka till parken tillsammans med Greenwich alla övriga invånare med barn under 10 år :P Men det var kul! Passade på att njuta av solen :)

Åt sedan middag med Essie, en tjej från Australien. Vi åt på en riktigt god thai restaurang.

Amerikanare är de mest bekväma människorna jag vet. Man kan nog tom kalla dom lata. Deras eget svar på detta är att de lever ett väldigt stressigt liv vilket gör att allting måste gå så fort. Häromdagen tog jag ut pengar via en drive- thru ATM. Oerhört smidigt, jag behövde inte ens gå ur bilen. Och på tal om bil, så tar de bilen ÖVERALLT. Även för att hämta upp sina barn som går av bussen 40 meter högre upp på gatan. Och för att inte tala om, vad hade amerikanarna gjort utan internet? Då deras svar på allt de inte vet är; "Google it!"


Good Day!

Ledig idag. Vaknade av att solen sken! Åt en riktigt god frukost och sedan åkte jag och tittade på när mina barn spelade soccer. Fick själv spela lite vilket var ganska kul.
Åkte sedan och hämtade Hanna och Linn så åkte vi till Stamford för att shoppa. Blev en kavaj på rea och en vårjacka från h&m. Hade tänkt att inte handla så mycket från h&m eftersom det är roligare att ha kläder från amerikanska affärer, men den här var grymt snygg.

Skjutsade hem tjejerna för att åka hem och byta bil. De var tydligen tvungna att ha den stora vilket ledde till att Al fick lära mig köra BMW:n :D Shit va kräm det är i den bilen asså, sånt gillar vi! Åkte och köpte lite Ben&Jerry (2 för 6 dollar= 21 kr st, hemma 55?!) och åkte hem till Hanna där vi tittade på Marley & Me. Riktigt bra. Se den. Efter det vart vi uttråkade och tog min kära BMW ut på motorvägen för att åka tillbaka till Stamford och Target för att handla lite förnödenheter. Avslutade sedan dagen på mitt kära diner!


Heldag med Claris!

Åkte in till NyC igår för att träffa Clara! Så kul att träffa henne. Var ju en månad sen man träffade någon "hemifrån".
Sov med henne och hennes mamma på deras hotell, så gött! Dock ingick ingen frukost så det blev starbucks ist. De hade dock en fat-free yogurt med bär som var riktigt god (tips till er som befinner er i ett land med starbucks).

Sedan blev det shopping på forever 21, såklart! Och lunch på Max Brenner, känt för deras choklad i alla dess former. Tom med chokladpizza hade dom. Den såg dock inte så god god ut, men det var väl det enda. Som stor chokladfantast var man ju nästan i himlen.

Efter det begav vi oss till MoMA, museum of modern art, och tittade på en utställning om Tim Burton. Lite kul att ha varit där faktiskt, riktigt stort museum så för att se allt behövs ett anatl dagar :P

Var sedan tvungen att säga hejdå till Clara och Lena för att åka hem och jobba :/ Har fått ungarna i säng nu och de verkar för ovanlighetens skull stanna där! Njuter av frysen sista Ben & Jerry, mm...:D

Jag och Clara


Från Tim Burton-utställningen

Grattis brorsan!!!

Grattis Jocke på 17 årsdagen!!
Saknar dig!


Hade sovmorgon till kvart i tio idag! Sånt gillar vi ;) Badade Orson och gav honom lunch, sen somnade han så sött...
Ska gör lite lunch åt mig nu och sätta mig och titta på 17 again, igen. Riktigt bra faktiskt, grät t.o.m. i slutet :/
Åker in till NYC ikväll och sover hos Clara på deras hotell! Imorgon blir det shopping och museum of modern art. :D

All the right moves

Har världens huvudvärk och ont i nacken, så anar hjärntumör lr liknande. Får nog akut ta och åka till IKEA och inhandla ny kudde, eftersom amerikanare bara har en uppsättning av kuddar, täcken och lakan var.
Bara jobbat 5 timmar idag, skönt. Böjar bli vår här men dock ska det vara 18 dagar kvar säger dom :P

Idag sa Ellie att jag var en del av hennes familj, kändes lite skönt att höra. Och dom gillar verkligen mina stekta ägg vilket känns bra med tanke på att jag tycker ägg är jätteäckligt och kan räkna antalet gånger jag stekt ägg tidigare på en hand.

Imorgon blir det NYC och träffa Clara!!! Ska bli jättekul att träffa någon hemifrån, var ju 1 månad och 1 dag sen jag lämnade sverige. Bara 11 månader kvar...


First Night Out!

Första utgången i New York City!!! Riktigt kul och bra mycket bättre än i Sverige, haha.
Pros:
Gratis inträde,
Gratis alkohol,
Bättre musik,
Kortare låtar så att man inte tröttnar,
Bättre luftkonditionering
Cons:
Garderob kosta 60 spänn (ist för 20 hemma)
Väldigt dåligt utbud av snygga killar :P Tjejer! ta vara på de svenska killarna, de slår amerikanska med hästlängder  ;P

Tredje halv-sju-morgonen i rad. Gjorde svenska pannkakor till barnen till frukost. Blev mycket uppskattat. Åkte sedan in till NY efter lunch o mötte upp Carro och Natalie. Åt och shoppade. Mötte sedan upp Linn senare på kvällen och tog sedan en taxi mot
La Pomme. Sedan kom Lisette och Rebecka och joinade oss. Väntade på promotern som skulle fixa in oss, vars specialité är svenska au pairer. De tittade inte ens efter leg utan kravet i usa e bara att du ser sjukt bra ut och har högklackat. Hade riktigt kul inne på klubben. Trodde först vi hade hamnat på någon slags strippklubb eftersom en hel del lättklädda tjejer och killar stod och dansade vid alla stänger. riktigt mycket folk till en början och bra musik. Dock tog mina 10 cm pumps livet av mig vilket idag har resulterat i en tå utan känsel. Måste ha klämt en nerv eller nått. Känns som den är av men sådan otur ska jag väl inte ha :P...

Var kvar och dansade till halv 4 innan jag o Linn skulle möta upp promotern Steve och hans vän nånting carlo på mc donalds på 23:rd street. Började gå men helt plötsligt dyker två jamaicaner upp i en gigantisk vit bil och vi frågar om de kan tala om för oss var mc donalds ligger. De erbjuder oss skjuts och vi hoppar in (jag vet mamma, inte bra...men allt slutar lyckligt ;) Visar sig att den här Roney är någon reggie artist med artistnamnet
master lover, haha..han visade oss sin musik och videos medan vi irrade runt o försökte hitta mc d på 23. Vilket vi insåg efter en halvtimme att det inte gjorde. Fick tag på steve som tydligen sagt fel, han satt inte på nått jäkla mc d utan ett vanligt diner. Tackade våra nya vänner för skjutsade och spenderade tiden sedan på dineret fram tills vårt tåg vid halv sex gick.

Somnade på tåget och vaknade typ en hållplats innan vi skulle av. Stod och väntade på taxi i kylan i en kvart. Visade sig sedan att han inte tog kort vilket gjorde att han, trots en sur min, bjöd oss på resan. Han tyckte att "vi behövde gå hem o vila", haha...Däckade i Linns sova på direkten...

Spenderat dagen med Sarah och Linn på mallet och favoritdineret här i Greenwich. En riktigt trevlig helg!

Jag och Lisette


Rebecca och halv-naken-dansande-man


RSS 2.0